Jalan-Jalan : Apa yang boleh dipelajari di Pusat Sains Negara? { #2 }

we tot la.. banyak sangat-sangat benda yang nak diceritakan tentang pengalaman kami di Pusat Sains Negara (PSN).. 

gambar - gambar yang ada ini.. rasanyer tak sampai 50% aktiviti yang ada di PSN nie.. bayangkan yea kalau betul - betul kami cuba semuanya.. memang *pengsan*

oklah.. sambungan cerita dari entry sebelum nie.. kami teruskan di ruang legar PSN..  dan ruang tu terbahagi kepada beberapa aktiviti khas untuk budak - budak kecil.. 


time ni melompat bebudak nie... 


tengok tu.. puas panggil baru nak keluar.. 

selesai senaman peneroka.. kami ke bahagian Eureka.. 

kat sini budak - budak boleh belajar sains sambil bermain.. kat sini kami lepak memang lamaaaaa sangat.. 


keretapi yang special.. digerakkan oleh tangan.. dan rodanya empat segi!

n

dan.. di sinilah tempat kami menghabiskan baaanyak sangat masa.. 

best OO main nie.. 


bila kita tolak dari bahagian sebelah sana.. belah sini akan timbul... 



dah penat kami main kat sini.. lapar la pulak... maka kami  ke kafe.. 

***

hmm kafe nie takde baby chair yea.. tak tahu kenape... 

harga kat sini boleh tahan.. tak mahal mana.. jadi kalau kot - kot datang dengan ramai anak saudara sepapat boleh la lunch kat sini..

ok.. selesai menjamu selera, kami dah kenyang.. jadi teruskan menyambung semula lawatan ini.. 

***

kami terus ke tingkat atas.. terus ke pameran Starwars.. disini kami tak boleh nak ambil gambar.. jadi no photo yea.. 

selepas tu kami ke bahagian pameran Flight.. ditingkat atas ada 3 atau 4 pameran.. tak pasti.. tapi kami sempat pergi 2 sahaja.. 


seronok betul Iman Hazim.. bangga dan kagum dapat terbangkan helikopter..


sedang cuba memahami konsep terbang..


waktu nie kami dah penat.. letih betul.. sedangkan baru nak tengah hari..

dalam perjalanan turun sempat ambil gambar nie.. tengok tu rupe PSN dulu


sempat jugak menggunakan khidmat Baby room.. jadi ibu - ibu jangan risau yea..


terserempak anak-anak dari tadika.. 


lepas tu kami sambung lagi lawatan..





Giant Piano.. budak - budak suke betul nie...


akhir sekali, kami masuk ke bahagian Kids' Discovery Place.. disini kanak-kanak kecil nie boleh enjoy puas - puas.. sebab ruang ini dikhaskan untuk mereka..




selepas tu kami dah tak larat nak berjalan.. nak masuk zohor dah waktu tu.. kami pun terus pulang.. 

tapi pasti datang semula.. untuk khatamkan ilmu - ilmu sains di PSN nie.. 

No comments:

Post a Comment

Instagram