Tutorial: Hilangkan Shadow Gambar dalam Blog


Sedang wetotla bersemangat buat blog baru nie, tiba - tiba jea bila upload signature kami, perasan yang ada shadow pulak dekat situ.. eii tak cantiknya macam tu.. 






oh tidak.. kenape pulak ade shadow tu.. hmm kan dah tak jelita tu.. maka berusahalah kami nak cari macam mana nak hilangkan.. cari punya cari.. jumpa akhirnya caranya... jadi untuk berkongsi ilmu yang baru kami dapat nie.. kami share disini yea..



***


mula - mula login blogspot...


dan klik pada yang tertera dibawah...



pegi ke ADVANCE, dan klik yang di bawah sekali tu.. Add CSS...


copy dan paste-kan kod dibawah nie pada kotak tu..

*****
.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .ss, .Profile img, .Image img,
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: none !important;
  border: none !important;
  background: none !important;
  -moz-box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
  -webkit-box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
  box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
}
*****



dan....

Tadaaa!!




Hilang juga akhirnya.. 

wahh.. gembira tak terkata kami time tu.. 

maka, pada kawan - kawan yang ada masalah serupa.. bolehlah cuba yea... 

nanti kalau ada lagi kami shareeee.. 


sekian,


No comments:

Post a Comment

Instagram