Sambutan Ulangtahun Kelahiran Papa & Mama Wetotla!




we tot la.. kami antara yang beruntung sebab tarikh harijadi kami beza hanya seminggu sahaja.. dan untuk anak - anak kami, memang lagi seronok.. sebabnya.. baru abis kek yang minggu lepas ade kek baru pulak..  nasib baik atuknya yang mana harijadi pun jatuh in between harijadi kami tak minat dah nak celebrate birthday.. kalau tak memang jadi pesta kek sepanjang minggu tu.. 

seperti biasa seperti mama tot akan buat surprise pada birthday papa.... tapi kali ini selang setahun dah tak buat sebab kalau every year pasti papa tot boleh 'bau' rancangan ni...


so far mama tot dah pernah surprisekan papa tot masa..


harijadi pertama sebagai pasangan suami isteri... 

satu tahun tu, sampai jea papa tot di rumah, dan kek yang di beli dari Secret Recipe dan sejambak bunga... time tu mama tot mengandungkan Iman Hazim.. tak larat nak keluar.. rakan baik mama tot Shila yang tolong belikan.. 



juga pada harijadi.. 

waktu tu kami dah ada Iman Hazim... buat surprise di Karaoke.. siap bawak makanan semua...



pada waktu wedding anniversary yang kedua.... 

surprisekan Sony PSP... time nie bersongkol dengan kakak.. 



dan Alhamdulillah semuanya berjaya... 



dan selepas itu kami rehat bertahun dari sebarang kejutan.. sehinggalah harijadi papa tot yang terbaru ni....

dan tahun ni mama tot bersongkol dengan rakan baik Shahila lagi... untuk tolong meng-surprisekan papa tot di Restoran favourite kami iaitu Too Woo Mba steak house yang dekat  kawasan rumah...


mula - mula kami ke Restoran dulu.. Lunch.. dan sambil tu tunggu cake delivery special made oleh rakan baik mama tot nie..


sibuk dok berwhatsapp tentang planning surprise nie..
inilah menu yang dijamu oleh kami...

Striploin Steak, Wild Mushroom Soup, Fettuccine Cabonara, dan french fries... 

seperti biasa.. memang sedap!




plan asal kami nak surprise masa tengah makan.. tapi nak dijadikan cerita, makanan datang cepat pulak.. kebetulan orang tak ramai lunch time tu dan mama tot tak tau nak lengahkan papa tot macam mana lagi.. terpaksa minta delivery awal sikit.. 

dan ketika kami nak keluar dari Restoran tu.. menjadi jugak surprise kami bila Shila sempat sampai depan kedai dan keluar dengan kek.. kami menyanyinya lagu Happy Birthday depan Restoran tu sampaikan Papa Tot naik segan pasal semua orang yang lalu lalang pakat tersenyum tengok gelagat kami menyanyi dengan penuh perasaan.. 



dan... inilah keknya.. Red Velvet dengan Mascarpone Cheese.. tentang rasanya.. RUGI kalau tak cuba.. itu sahaja komen kami... dan kalau nak cuba boleh pesan pada rakan kami Shahila.. pasti tak menyesal...  check out page die.. Luvable Cakes by Shahila.. 


kami bawak balik kek tu.. dan kami sambut di rumah... sebelum tu ambil gambar keluarga dulu.. maklumlah acara tahunan... 


lucu betul waktu ni, iaitu waktu nak memotong kek.. Nurdini dah geram sesangat kat kek tu.. terpaksa birthday papa jaga keknya dari di kacau oleh anak dara ni..





selepas selesai kami menyanyikan lagu.. anak birthday papa iaitu Iman Hazim yang diberi peluang untuk memotong kek papa dan ada acara suap menyuap kek yang sedap itu...



selesailah pesta harijadi papa.... semua orang makan kek dengan gembira....

****

selang seminggu selepas tu... harijadi mama tot pula, sekali dengan sambutan mother's day.. ada harapan dapat dua hadiah ke rasenye... 

kek mama tot dah masuk tahun yang kedua kek kartun.. last year Upin Ipin.. this year Team Umizoomi pulak.. biasalah.. sayangkan anak... kartun pun kartun laa... sebab nanti ada orang yang lebih seronok dari birthday girl

kalau ikutkan sebenarnya memang tak minat nak sambut pun harijadi nie... tapi mengenangkan si abang suke sangat kalau bab acara potong kek nie.. maka, sambutlah jugak, dan buat kek pun super-last minute jea... 


kek yang simple jea untuk sambutan simple kami anak beranak... 

tapi abang punye exited jangan cakap lah.. sebabnya kartun favorite die Team Umizoomi nie.. 

lepas siap jea, setiap saat nak bukak fridge tengok kek die mama ok ke tak.. risau sangat - sangat dengan keadaan kek kesayangan dia mama...



kek butter yang moist nie saja jea mama tot buat warna ikut colour pallete kartun tu... 

jadi bila potong nampak sedondon dengan edible image tu.

rupanya ada surprise untuk mama tot dari family tersayang lepas acara potong kek tu.....  

thanks to sayang - sayangku semua... 

dan selain dari papa tot menghadiahkan sejambak bunga... kawan baik mama tot yang dah dianggap seperti adik sendiri, iaitu waty pun ade hadiahkan chocolate bouquet secara surprise delivery... kiranya dapat due kali surprise la mama tot tahun nie.... 

Alhamdulillah.. dan terima kasih.. 



sebenarnya acara potong kek dan dapat bunga nie adalah pada malam sebelum harijadi.. al maklumlah.. kene potong sebelum abang tidur... karang nangis... 

jadi esoknya baru kami pegi birthday lunch mama tot pula...

pilihan untuk makan - makan Seoul Garden di KL Festival City... 

dan sebaik pulang sahaja dari lunch tu la.... bila sampai depan pintu rumah, tengok ade lagi satu bouquet diletakkan depan pintu rumah... terkejut jugak waktu tu memikirkan siapa lagi yang kasi hadiah nie bile papa kata bukan daripadanya..

rupanya setelah due kali delivery boy datang,  Waty mintakkan terus tinggalkan kat depan rumah kami.... bila check henfon baru ada mesej dari Waty beritahu yang ada orang hantarkan hadiah... alahai gembiranya!

masuk jea rumah dengan perasaan excited terus posing gembira bagi mengabdikan kenangan bersama flower - chocolate bouquet yang sungguh menawan itu....


dan kami juga nak ambil kesempatan untuk ucapkan terima kasih juga pada rakan - rakan yang wish melalui sms dan mms, email, dan private messages.. 

terima kasih semua.. 

Jadi Rakan Kami
 

No comments:

Post a Comment

Instagram